KILAUAN MUSTIKA

By: musalmah othman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 23-Feb-2009 05:18 Email | Share | | Bookmark
BENGKEL JAHITAN MANIN & LABUCI

TARIKH : 28/02/2009 (SABTU)
TEMPAT : KOLEJ TELEKOM, JALAN SEMARAK, KUALA LUMPUR

TARIKH : 07/03/2009 (AHAD)
TEMPAT : DEWAN WARGAMAS, SEKSYEN 24, SHAH ALAM


TARIKH : 28/03/2009 (SABTU)
TEMPAT : MELAKA (LOKASI AKAN DIBERITAHU KEMUDIAN)


MASA : 9.00 PG HINGGA 2.00 PTG
BENGKEL ASAS & LANJUTAN

BAHAN-BAHAN, NOTA, PAMERAN BAJU TERKINI & MAKAN TENGAHARI DISEDIAKAN....
SILA BAWA PAKAIAN/KAIN ANDAI ADA, UNTUK SAYA BERIKAN CADANGAN DESIGN DAN WARNA MANIK YG ANDA PERLUKAN...

HUBUNGI : 012-376 2684 ATAU 013-326 1253
TQ.


Quote:
Yan - memang akak berminat untuk ke utara. Tapi masa belum mengizinkan lagi.Sama2 kita berdoa agar kita berjumpa nanti ye..
Yasmin - Yuran untuk bengkel asas RM200.00
Yati - kita jumpa kat PD dulu ye.. tak cam plak mana satu. Tentu dah banyak ambil tempahan.. Kalau kain warna hitam, boleh guna warna silver, emas n coklat. Pernah juga akak guna warna pink, kuning n hjau epal. Selamat mencuba..
Anggerik Rimba - Silakan, takda masalah. Kita bole tukar2 idea. Ni entah2 koleksi dia lagi mantop
Yan -
Dana - kain warna coklat, guna warna coklat lagi contra dari kain. Warna emas, silver, hitam dan oren pun sesuai..
Zaza & Anggerik Rimba - Insyallah, bila akak free akak jenguk ye..


Thursday, 12-Feb-2009 13:34 Email | Share | | Bookmark
HASIL JAHITAN/TEMPAHAN 02[01]/2009

 
 
 
View all 8 photos...
1A) Baju sendiri. Kebaya nyonya, dah siap sulaman. Saya tambah sisik ikan n sedikit manik..(sila abaikan background)

1B) Bahagian sebelah badan

1C) Tangan

2A) Baju saya juga (syok sendiri lah plak...) Masih tangan "Alibaba" lagi.
Ini bahagian hujung tangan, ini lah labuci gedabak yg saya maksudkan tempohari..Saya gunakan labuci bermangkuk dan mutiara diatasnya.

2B) Bahagian sikunya. Tapi baju yg ni bukan betul2 di siku, tailor letak bawah sikit..

2C) Keseluruhan lengan bajuku..

3A) Baju kawan saya, ahli UMNO... Kena ikut tema, putih dan merah..


Quote:
Diana - Kat Jln Semarak ye?.. Harap kita jumpa nanti
Ija & Izan - kita kena pakai ikut tema majlis le pulak. Idak le cantik ghope kita pakai itu kebaya
Beauty - betul, itulah baju yg kita nak pakai dgn tudung awak. Tak pe lah takda rezeki, len kali. Skg pun awak dah busy dengan tempahan baru, SELAMAT MAJU JAYA...
Datin - TQ, kita sama2 busy kan..
Anggerik - akak dapat labuci tu kat satu kedai kat Senawang ni. Kedai dia tak lah ngetop jual manik2 ni. Tapi terselit plak manik, labuci n accessories pelik2. Siput kecik2 pun ada... Nak ke?
Diana - Bole Dana, silakan...
Anggerik - Kalau Jem ada p Tmn Bkt Emas, dah dekat dgn kedai tu. Kedai tu dekat Taman Kemuning, deret pasaraya tenten. Kedai jual alat2 jahitan. Tapi dia jual manik tak banyak sgt, tapi ada lah 3, 4 bahan2 dia yang akak kenan. Kalau nak terus p sana pun bole, nak kirim kat akak pun bole.
Natasha, Sheeda & Amboii - TQ , datang lah selalu, mana tau mampu buat kalian hepi n bagi tambah/tukar idea


Saturday, 31-Jan-2009 14:05 Email | Share | | Bookmark
TEMPAHAN 01[003]/2009

 
 
 
View all 8 photos...
Betul kata Beauty...kami masih dalam mood bercuti.. Kurang memikirkan tentang jahitan, yang ada pun design yg simple. Arrow, bunga baju dan gambarnya saya tak ambil. Tailor berbangsa Cina, seminggu sebelum raya nye, dah tak hantar tempahan. Dapat juga rilek. Cuma sepasang dari saya (design yg agak rumit) itupun baju saya sendiri & sepasang dari Yaya.

Yaya telah kembali... Sempena Tahun Baru Ini Hasil pertama beliau Tahun ini...
1a) Baju kakak Yaya sendiri.


1b) Badannya, Yaya lukis bentuk '/'. Kain kosong, nampak terserlah sikit manik n bunga sisik ikannya..

1c) Keseluruhan baju

2a) Baju alibaba saya tempohari.. Ini lehernya. Memandangkan saya pakai tudung, saya mulakan jahitan manik di belahan leher.


2b) Tempohari, saya terjumpa labuci gedabak ni kat 1 kedai jahitan. Saya terus beli utk letak kat baju sendiri sebagai cobaannnn... (yg warna silver tu - sebenarnya besar tu ). Ada 1 baju saya sedang jahit, saya gunakan juga labuci ni.. terserlah kegedabakannya....gambar akan menyusul..

2c) Keseluruhan baju


Quote:
Zan - bukan tak nak letak, ingatkan nak letak biar sedondon dgn tangan. Tapi mengenangkan cili padi tu akan mencucuk2 dadaku... ahh tak jadi..
Aini - Mesti akak ingat. Macamana Aini sekarang? Bila balik Malaysia? Npk nya skrg ni ramai org Malaysia yg datang sana kan? Design yg ada ni semua Aini dah belajar cuma akak olah n tambah rekaan/lukisan sikit je.
Zila - bole, silakan... Masa menjahit tu ingat2 kan akak ye. Kot lupa tu yang nak kena babab tu
Natasha - sama2 kita bertukar idea n komen. Akak ni tak pandai nak berfalsampah , tapi kalau cantik n akak kenan, direct cakap je. Natasha bole pergi jauh, keep it up!!
Nora - Akak dah tgk dah Pintalan 4 dara kurung biru Nora tu. Tkasihlah ingat dgn akak. Mgkn nanti customer akak perlukan ciptaan Nora pula. (tapi digalakkan berurusan dgn Nora terus.. hehehehe)
Tentang 4 April tu, nanti akak tgk jadual n bincang dgn semua geng KM. Kalau ada teman, Insyallah.


Monday, 19-Jan-2009 07:44 Email | Share | | Bookmark
TEMPAHAN 01[002]/2009

 
 
 
View all 15 photos...
1a) Baju saya sendiri. Lengan "Ali Baba". Versi bila dipakai..

1b) Bahagian siku, kat sini ada cabaran sikit, maklumlah bukaan lengan tak besar. Cabaran bila pakai, itu cili padi sudah tanduk2 lengan kita...Tajam ooo...

1c) Bahagian pergelangan tangan

1d) Versi patung pakai .

2a) Baju kepunyaan Koperal Yah dari Balai Salak Selatan Baru. Beliau akan berpindah ke Tjg Malim setelah lama berkhidmat di BSSB. Saya dedikasikan rekaan ini sebagai hadiah perpisahan kami. Kenang daku apabila mengenakan kurung kuning mu...

2b) Ada sulaman bunga n 'pucuk paku' penuh satu baju. Jadi saya ambil potongan ' / ' untuk buat pintalan n 3 kuntum bunga.

2c)

2d) Versi dipakaikan nanti. Baju masih di tangan saya.

3a) Baju Cikgu Rodiah. Batik sutera, badan baju. Saya ilhamkan sisik ikan dua tone.

3b) Tangannya pintalan 4 dara. Gambar dah paste sebelum ni.

4a) Baju ni kepunyaan ibu saudara kawan anak saya. Beliau tempah melalui anak saya.

4b) Tangan dan leher

5a) Baju kedua beliau. Pintalan 4 dara tangan dan leher. Saya tak pernah jumpa n tau nama tuan punya baju ni. Harap beliau berpuas hati.


Quote:
Izan - Baju Polis tu Tuannya belum tgk. Harap dia kenan lah nanti. Baju Alibaba tu Tuannya baru pakai untuk cuba je. Tak tahan Zan, cili padi asik tanduk2 tanganku...
Anggerik - Boleh.. Silakan..
Beauty - bila free2 kita p juga umah awak, cuma tak dapat tinggalkan jejak bertapak , maklumlah kita ni tak pandai berbicara... kdg2 nak cpt pun ye..
Yan - Papaya? haa... adik beradik tu Yan. Lagi betulkan... Teringat kat Zul Yahya . Tkasih Yan datang sini...
Lynn - meh lah Lynn
Natasha - akak dah melawat umah awak. Wah!! cantik sungguh.. kreatif lagi..Tahniah, walaupun tak masuk mana2 kelas, jahitan awak kelazzz...


Saturday, 10-Jan-2009 09:44 Email | Share | | Bookmark
BENGKEL MANIK.

TARIKH : 31/01/2009 (SABTU)
TEMPAT : KOLEJ TELEKOM, JALAN SEMARAK, KUALA LUMPUR

TARIKH : 01/02/2009 (AHAD)
TEMPAT : DEWAN WARGAMAS, SEKSYEN 24, SHAH ALAM

MASA : 9.00 PG HINGGA 2.00 PTG
BENGKEL ASAS & LANJUTAN

BAHAN-BAHAN, NOTA, PAMERAN BAJU TERKINI & MAKAN TENGAHARI DISEDIAKAN....
SILA BAWA PAKAIAN/KAIN ANDAI ADA, UNTUK SAYA BERIKAN CADANGAN DESIGN DAN WARNA MANIK YG ANDA PERLUKAN...

DEPOSIT RM50 DIPERLUKAN, SEBAGAI PENGESAHAN KE AKAUN :-

MUSALMAH BT OTHMAN (MAYBANK)
155171 008955

SILA HUBUNGI SAYA SELEPAS BANK IN... TQ.


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net