KILAUAN MUSTIKA

By: musalmah othman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 26-Jun-2009 02:26 Email | Share | | Bookmark
TEMPAHAN/HASIL JAHITAN 6(002)/2009

 
 
 
View all 6 photos...
Layan gbr je lah dulu ye. Free nanti saya bg story...

K, boleh dah bukak cerita. Terkujat kejap tadi dengar berita pemergian Michael Jackson.. Hilang plak mood..

1a) Baju 'mak cik' ni sama dengan baju hijau dia tempohari. (Baju tgn alibaba juga). Sebab kemalasan berlipat ganda telah melanda, jadi cuma ini ajelah gambar yg dapat diambil... Yg baju merah anak makcik tu, Adam. Yang budak comot baju hijau ialah "cucu SAUDARA" beliau..Qaseh. (Qaseh anak kepada Rina).

1b) Mak cik ni bersama rakannya ala2 macam mami jarum p majlis kenduri... bukan setakat tayang barang2 kemas ye puan2.. tayang sekalilah manik2 mereka ittew...

2) Dah tak ingat betul baju sape.. tak silap baju dari Aily tailor. Dia kasi kain terus 4 meter yg belum jahit Senang tapi susah... (saya kena simpul yang 3 meter yang tidak perlu dijahit itu..) Taubat tak nak buat lagi....

3) Baju Yaya. Dah saya masukan gambar tempohari tapi tak clear. Gambar ni saya snap waktu dia pakai masa jumpa di majlis kenduri keluarga saya.




Quote:
Dzila - Tgk live baju Yaya ni pun cantik jugek. Yg suka simple2 bole cuba design ni
Sally - Masukkan 8 manik merah , parking menegak. Parking jgn jauh sgt. Jarak dalam 0.4cm naikkan jarum kat sebelah yg kita parking tadi. masukkan lg 8 manik kuning dan menyusup bawah manik merah kemudian parking lurus selari dengan manik kuning. (Guna manik round je tau) Ada faham kalu???
Meorjay - TQ
Angahsu - akak sihat. Awak pun rancak juga.. nak raya ni lagilah kan..
Merah silver - ambil tempahan dan kelas, contact akak dulu ye
Bowtaque -


Friday, 5-Jun-2009 13:15 Email | Share | | Bookmark
HASIL TEMPAHAN/JAHITAN 06/2009

 
 
 
View all 9 photos...
1. Baju dari Aily tailor, dia minta ikut design baju hijau saya tempohari.

2a) Baju Guru Tahun 6A kedua2 anak saya. Setelah sekian lama saya menanti baju Puan Hamisah untuk saya hadiahkan sebagai kenangan diatas pencapaian anak2 saya. Dah 6 bulan baru dia telefon setelah melihat hasil kerjatangan saya yang dipakai oleh kawan beliau. (tapi saya tak ingat siapa).

2b) Badan baju.

2c) Sewaktu dia dtg, bekas anak muridnya (anak dara saya ) yang layan sebab saya ke KL. Ini corak pilihan anak saya...yg cikgunya angguk aje, setuju. Bila dah siap, cikgu dia sangat hepi...Anak saya, bangga ler macam lah dia yang jahit....

3) Baju Punjabi kawan saya berbangsa India. Cantik aka, cantik aka, cantik aka.. katanya, padahal saya tgk biasa je Saya jahit pun cincai cincai...Dgn kawan2nya kerumun, dahlah kat kedai... malu seh...Yelah, yelah akak memang cantik...

4a) Baju dari Aily tailor lagi.

4b) Ingatkan dia suruh jahit kan kat belah bawah 2-2 layer. Nak nangis dah...

4c)

5) Baju Aily tailor jugak.. gbr 2in1. Paten biasa je tp bole jadi panduan pelawat2 FP sya andai dapat kain warna mcm ni bole gunakan warna2 manik mcm ni...


Quote:
Amie - nota kami kasi waktu pelajar dtg untuk ambil kelas lanjutan.. kalau nak tau teknik nya, bole kol atau sms akak ye.
Izan - ye Zan, dia sendiri hepi n kata cantik sangat. Maklumlah 1st time bajunya dihias manik n labuci. Tukang jahit nya pun kembang semangkuk
Erra - ye ke? tkasih Yanggg... meh datng selalu...hari2 pun tak pe.


Monday, 11-May-2009 07:40 Email | Share | | Bookmark
TEMPAHAN/HASIL JAHITAN 05/2009

 
 
 
View all 8 photos...
Salam. Nampaknya sebulan sekali baru saya dapat masuk. Maaflah kalau ada 'berhutang' apa2 'jawapan' pada soalan2 kat fp mahupun hp saya. Insyallah, saya akan cuba luangkan masa nanti. Nak melawat kat umah kwn2 pun masih belum sempat..

Keranamu Eja... Yaya telah kembali. Namun sedikit kiciwa sebab gambar yg akak dapat cuma melalui hp nya. Memang dia nak kena belasah...


1A) Baju kakak Yaya. Dia jahit emergency untuk 1 hari je, sebab dah berbulan2 dia peram kain ni. Syabas namun jgn biasakan tebiat buruk ni kan Ja??? Dengan angkuhnya dia jawab Ja, produk Yaya keluar setahun sekali je. Nak bagi penampar jepun tak Ja?

1b)

1c)

2a) Baju kakak Yaya juga. Gambar tak cun. Jarak jauh. Leher pun labuh.

3a) Baju Yaya sendiri. Ni dia mms masa belum tambah.

3b) Selepas di tambah...Bezakanlah sendiri... saya tak mau tenung sgt2 sakit mata

4a) Baju saya sendiri, sisik ikan disekeliling batu

4b) Ada batu kecil selang seli tapi gbr tak ada yg cantik..


Okey, itu saja gambar yg saya jumpa. Ada lg 3, 4 pasang tapi saya kena cari dkt camera sapa saya simpan. Camera saya dah hukum @*#@!... Grrrrrrrrrrrrr....


Tuesday, 21-Apr-2009 13:22 Email | Share | | Bookmark
HASIL JAHITAN 04/2009

 
 
 
View all 16 photos...
Salam n ribuan maaf... Kesibukan n kemalasan telah melanda lewat beberapa minggu lepas.. Tak perlu cerita pjg kerna saya pun tak pandai menulis wpun banyak juga benda ingin diluahkan. Mungkin di lain kali...

1a) Jubah saya sendiri. Tangannya - saya pakai pada 4/4/09 sambutan Maulidur Rasul di Balaik SSB.
(Ribuan maaf kepada Nora - saya tak dapat attend majlis yg beliau uruskan pada tarikh yg sama, Insyallah lain kali)

1b)

2a) Baju Cikgu Rhodiah

3a) Baju nyonya tailor - Aily

4a) Baju nyonya tailor - Celina

5a) Betul2 lupa baju sape...

5b) Tangannya

6a) Baju cikgu Rhodiah

6b)

7a) Baju kedua dari Celina

7b)

8a) Baju kedua dari Aily

9a) Baju ketiga dari Celina



Quote:
Yan - akak dah p umah Yan. MANTOP2 design Yan. Tak jadi akak buka cawangan di Kedah Gurau je tu..
Eja - kalau kau tak jemput akak Ja, siap lah kau. Akak letak paku kat highway KL-SBN KM261...
Sesuai dengan perkembangan politik tanahair, Yaya teramatlah sibuk dengan meting n perjumpaan di sana sini. Di tambah lagi dengan kekalahan beliau semasa pertandingan Ketua Puteri tempohari Kau caya tak ni Ja? Yaya memang, akak pun dah terbakar dgn dia ni..
Nora - tu lah dik, akak minta maaf bnyk2 ye. Mungkin lain kali. Jadual akak pun padat juga. Bengkel, Perkep, aktiviti anak2 dan lain2 lagi.. Kot akak pegi pun, akak mgkn tak dapat masuk pertandingan, maklumlah tempahan yg ada pun tak putus. Memeriahkan majlis, Insyallah...


Friday, 20-Mar-2009 06:25 Email | Share | | Bookmark
HASIL JAHITAN/TEMPAHAN 03/2009

 
 
 
View all 12 photos...
Salam semua... Lama saya tak update. Betul2 sibuk dengan pelbagai hal dan urusan, keluarga dan kerjaya Gambar ni pun dah berapa lama saya peram... ada gambar snap kat rumah kakak, ada snap kat atas meja, ada snap kat penyangkut baju...Gambar betul2 tak berkualiti. Ada beberapa pasang lupa snap gbar. Ini yang sempat saya snap, harap takda kesilapan antara gambar dan ceritanya...

1. Baju sahabat lama saya, Yani. Queen di leher dan tangan. EOM dan buah rantai di leher.


2. Baju kedua Yani. Manik tabur.


3. Baju ketiga Yani. Manik tabur juga.


4. Baju saya sendiri. Saya pakai semasa hadir satu mesyuarat tempohari. Tempoh baju siap dan mesy. agak pendek, jadi ini lah design cepat n mudah. Lengan cuma patern alibaba je.



5. Baju kawan Daniel. Daniel lukis n jahit ikut design baju ibunya...


6. Baju dari nyonya tailor



7. Baju kedua dari nyonya tailor. Arrow labuci bermutiara.


8. Baju pengantin kawan kakak saya..
Tangannya, pintalan dan tambah sedikit manik n labuci

Badan baju

Tudungnya



Quote:
Tolonggg... saya nak lah p mengomen kat fp pelawat2 kat sini. Tapi takda link saya (KM)... camane???
Rabun IT...



[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net