KILAUAN MUSTIKA

By: musalmah othman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 12-Oct-2009 23:19 Email | Share | | Bookmark
JEMPUTAN RUMAH TERBUKA

KEPADA SEMUA KENALAN & SEDARA MARA...

DIJEMPUT ANDA DAN KELUARGA UNTUK MEMERIAHKAH MAJLIS RUMAH TERBUKA

PADA : 18.10.2009 (AHAD)
ALAMAT : NO 159, JALAN 1/14, TAMAN DESA IXORA, SENAWANG, N.SEMBILAN
MASA : 12.00 TENGAHARI HINGGA 6.00 PETANG


Amoi, Ija, Nora, Beauty, Izan, Yan, Anggerik, Sarimah, Mazliaton, Eeda manik, Mira Adli, Dana dan semua yg namanya saya tak sempat sebut, jemputlah datang ye... Janganlah malu2...

Quote:
Yan - meh lah Yan..
Sarimah - dah dokek dah kito, meh lah joinnn...
Nora - sebenarnya Nora, kazen akak pun bertunang tarikh yg sama, tapi dah banyak kali kami alih2 tarikh, Syawal pun dah nak abis.. Sabtu ni pun sepupu kawin gak...takda rezeki kita jumpa Nora, lain kali kan, mgkn dalam lain majlis
Kak Erra - Rawang tak jauh kak.. hehehe.. takpa, lainkali ye. Takpun kot KM ke Rawang leh singgah umah akak...


Friday, 2-Oct-2009 07:23 Email | Share | | Bookmark
TEMPAHAN/HASIL JAHITAN 10[003]/2009

 
 
 
View all 15 photos...
Ini ialah baju 'MERDEKA' saya. (ayat Amoi ni).. Baju anak jiran (merangkap tukang urut saya bila tulang2 dah kena repair sebab byak menjahit).
CERITA SATU HARI DI HARI RAYA
Semasa Kak Mon hantar baju ni, dia kata anaknya dari Putrajaya akan datang untuk pilih design utk digunakan pada 4 hari raya. Saya tunggu punya tunggu, tak gak dtg pilih design, so saya teruskan menjahit ikut pilihan saya sendiri. Saya mula menjahit dari hari mantai sehinggalah 3 hariraya. Maksudnya beraya dalam hati yang tak keruan... balik beraya je capai baju ni.. Sampailah 5 hari raya, baru Kak Mon n anaknya muncul untuk ambil baju...Masa kat muka pintuk kak Mon kata "Mus, tak payah buat le Mus, anak akak kata tak buat pun takpa"
Haaa Kak??? Mus dah jahit kak, ni patung pakai ni Kak... [dia pun tengok]... saya dengar tak silap ni ayat Kak Mon "Ngah, dah jahit ngah, dah siap... cantik ngah... Perhhh.. bincang punya bincang, nasib baik Kak Mon setuju setelah tgk baju yang sebelum ni kosong dah berseri2 ada manik n labuci (maklumlah pertama kali saya jangka dia menempah). Sebelum naik keta, Kak Mon tunjuk ibu jari, kata, cantik Mus, berseri2...terima kasih...
Selang beberapa hari Kak Mon datang bayar baki tempahan, senyum2 kak Mon, katanya anaknya pakai baju tu pada hari Sabtu, ada rombongan datang merisik. Anaknya cukup puashati dengan baju tu, Berbaloi-baloi Mus... katanya.. Tapi Kak Mon, jangan buek laei yo.. comeh den...
1a. Badan


1b. Tangan & Badan

Baju Raya Yaya. Yang saya janji nak update gambarnya.. Dia jahit malam raya.. Eksyen, baju dia sempat jahit manik n labuci...
2a. Leher (abaikan ppuan belakang ni, kena paksa)


2b.Tangan

2c. Closeup bunga

Baju Kedua kepunyaan Yaya, tak silap dah seminggu Raya baru dia dapat jahit, sebab nak p open house rumah Dato Rais Yatim dan YB Bibi Shariza
3. Leher aje dia jahit, tangan nya tak sempat lagipun design alibab yg hujungnya bergetah..


Ada batu kat tgh, Yaya gunakan labuci berbunga sepenuhnya..

Hari tu saya ada janji nak letak gambar Baju Melayu Daniel... ini dia...
4a. Kat dada... ada labah2 u...

4b. Dada dan tangan (tangan queen)

oooo... korang.. eksyen baju raya sempat jahit manik... mentang2 baju kita separuh jalan..
5a. Tangan siap sebelah...

5b. Badan, hanya bunga je siap, padahal Yaya dah tolong lukiskan...

Mintak izin Alia dah utk copy baju tunang tempahannya hari tu... tapi ni je sempat buat, itupun anak buah saya yang tolong taburkan kat belah dalam...


takpa...takapa tu tandanya kepentingan customer melebihi kepentingan peribadi.. Dan tandanya kita maju dan rezeki kita masih Allah teruskan.. Syukur Alhamdulillah... nasib baik saya sempat beli 4 pasang blaus..dah standby utk pakai p raya. Orang beraya berbaju kurung, saya pakai suar n baju2 lama.. takpa lah pengorbanan namanya...Dan baju2 saya masih lagi macam tu keadaanya, tak sempat lagi di habiskan... bermula 4hb saya sudah mula sibuk dengan bengkel.. Jumpa lagi ye bila ada kelapangan.. daaa...

Quote:

Yan - Muahaahaahaa - tak siap jugak ye Yan??
Mazliaton - TQQQQQQQQQQQQQ
Sarimah - Sampai ati delete... saje je kan? hahahahaha..gurau yo tu.. takpo nanti akak datang laei komen n kutuk2 lobih2... Kedai Aily tu kat Paroi, dokek dah dgn Stadium tempat awak bertanding jait manik ari tu.. hehehe
Nora - macam akak juga Nora, fmly ramai ppuan.. tapi bole kata separuh tak sempat jahit manik. Betul kata Nora, orang akan tgk baju kita dulu baru tanya khabar.. Kadang tu, bila salam, siap tarik tangan kita belek2 manik baju... buat marah orang belakang je tunggu turn..hehehe.. (kira promosi kan Nora bila kita p beraya...)


Friday, 2-Oct-2009 06:51 Email | Share | | Bookmark
TEMPAHAN/HASIL JAHITAN 10[002]/2009

 
 
 
View all 10 photos...
KEDUA-DUA BAJU NI KEPUNYAAN PUAN ROHANA (IPD CHERAS), DAN HASIL KERJATANGAN YAYA...
1. Yaya dah biasa citarasa Puan Tini dan Puan Rohana (mereka kawan baik). Kami faham, Puan Rohana mesti nak design lain dari baju2 yang pernah ditempah... Kalau bab design perah otak dah nak raya ni... saya serahkan kat Yaya.. Dan Yaya dengan muka terrrrpaksa mengikut arahan..
TANGAN


LEHER




2. Baju kedua dari Puan Rohana. Saya sendiri suka baju ni. Errr Yaya.. kita pun ada baju cam ni, leh tolong???.. Baju Pelangi juga...
TANGAN


LEHER




Kalau saya suka, harap Puan Rohana pun suka... .



Friday, 2-Oct-2009 06:28 Email | Share | | Bookmark
TEMPAHAN /HASIL JAHITAN 10[001]/2009

 
 
 
View all 9 photos...
Masih lagi gambar baju2 tempahan raya.

1. Tempahan dari Aily tailor... Lu suka lah apa paten, warna tak mau telang ha, batu tak mau busar ha..Ok, ok.. errr Aily.. kalau tak suka, saya tak mau bukak ha... lepas raya baru cerita...
Perhhh nasib baik semua baju dia kenan...


2. Dari Aily jugak... Raya tahun ni banyak dapat baju mcm ni dan baju pelangi. Ada lg 1 baju saya tak sempat ambik gbr, customer dah ambik. Design macam ni gak.

Susah lak nak cakap, design dia macam daun2...

3. Aily juga...


4. Baju raya Cikgu Hamisah (Guru Tahun 6 anak saya), tempah lagi seminggu nak raya tak silap..


5. Baju anak Puan Azizah, RHB. Sedondon dengan bajunya, paten ini juga, tapi gambar baju dia saya lupa snap. Dah kalut sebab Azizah nak bajunya cepat, dia cuti awal.. Hepi dia tgk baju anak daranya..Yaya yang jahit..


Friday, 25-Sep-2009 13:03 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN

 
 
 
View all 7 photos...
KEPADA SEMUA YANG MENGENALI KAMI SEKELUARGA, KAMI MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MOHON MAAF ZAHIR DAN BATIN..

(SUMBAT LAH GBR2 KAT SINI, FB TAK BERUPDATE, BLOG PUN TAK DE.. )

Tahun ni temanya HIJAU. Bagussss... tahun ni semua "jinak", mengikut kata... baru cantik pemandangan, cuma ada sorang dua hijaunya lari sikit.. takpa dimaafkan. Jangan lupa tahun depan PURPLE ye kakak2, anak2 n cucu2 ku....
Sebahagian dari warga KM...(Muzz, Yaya, Nur & Rina) Rina ketinggalan di belakang... Saya cuma sempat jahit sikit je labuci kat baju, Yaya masih sempat jahit malam raya...Gambar2 akan saya update nanti...

Baju Daniel (kiri sekali) sempat di jahit manik design labah2 di dada dan queen di tgn..Dia masih ambil tempahan walaupun terhad, maklumlah nak SPM.

Anak-anak... baik2 nanti jambatan runtuh...

Hepi... tapi tahun ni ramai yg melepasi usia 17... jadi takda angpau lah....

Takpa...raya tetap raya... kalau dapat.....

belanja kami main futsal pun jadilah....

Yang takda pasangan dlm gbr ni dia bukan bujang, tapi suaminya terpaksa bertugas... ada kes gaduh mati (apasal lah semalam dia tak gaduh mati )...


Quote:
Yan - sabar ye Yan, sekali suami tunai janji, hasil nya mesti meriah... Tiap2 tahun akak akan sambut raya di Labu, Seremban dulu. Adik beradik akan berkumpul di rumah kakak sulung, maklumlah kami yatim piatu... Selepas tu baru masing2 berangkat ke rumah mertua, dapat lama di sana..
Nora - betul Nora, memang meriah, walaupun akak dah tua (ye ke?? tapi macam malas nak ngaku ) tapi bila tiba pagi raya meronta2 jiwa dan raga.. meriah cara kita sendiri. Dapat berkumpul, masa ni lah semuanya ada. Dapat bergambar, makan, cerita itu ini. Tapi tahun ni 2 perkara je buat akak sedih, pertama suami takda di pagi raya utk bermaaf2an, kedua bapa mertua terlantar di Hospital Serdang. Kami beramai2 melawat dia di Hospital, tapi akak tak tergamak nak bergambar dgn dia dlm keadaan dia tak sihat..Gambar baju Daniel nanti akak letak, memang dia tiap2 tahun jahit baju melayu bermanik
Izan - Sama2.. datang lah umah kita
Mazliaton - ku lihat HIJAUUU
Eja - Boto tu Ja...Meh lah datang umah akak. Baju raya akak semua separuh masak Ja...nanti akak letak gambar..


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net