KILAUAN MUSTIKA

By: musalmah othman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Thursday, 1-May-2008 05:26 Email | Share | | Bookmark
BENGKEL DI IPK SHAH ALAM

 
 
 
View all 5 photos...
Syukur kepada Allah, bengkel di Shah Alam berjalan lancar. Seramai 30 peserta menghadiri bengkel ini yang terdiri dari 2 peserta mewakili setiap daerah di Selangor. Seronok dengan kehadiran peserta yang hadir, tanpa sedar kelas hampir tamat lebih2 lagi dengan telatah Puan Faridah & Puan Shidah . Harap jumpa Puan2 lagi nanti ye......

Datin Imran Ibrahim selaku Pengerusi Perkep Kontijwn Selangor merasmikan majlis. Bersama beliau Puan Lina & wakil Kilauan Mustika. Ucapan terima kasih sekali lagi kepada Datin dan AJK terlibat, harap kami dapat peluang lagi di lain-lain daerah pula...


Bengkel bermula...


Meja VIP... meja paling meriah ni


Paper bag Kilauan Mustika (KM) telah kami edarkan bermula di Bengkel ni..


Ngeh ngeh ngeh


Tuesday, 29-Apr-2008 06:22 Email | Share | | Bookmark
CUCI MATA

 
 
 
View all 6 photos...
Hari sabtu 26/4/08, Alhamdulillah... Bengkel di IPK Shah Alam berjalan dengan lancar dan teratur. Gambar akan menyusul. Ada juga gambar baju2 yang Yaya dah siap jahit, nantilah sekali paste kat sini. Ni antara koleksi sendiri & baju customer untuk cuci mata kejap. Dah lama dah baju2 ni tapi baru ada masa nak snapy2, sejak jari jariku sakit semua......

Ni baju sendiri... tahun lepas jahit


Baju Yaya .... beriring triple


Baju sendiri ... baju raya tahun lepas. Ada ceritanya Pink purple temanya, tapi anak bujangku teramat lah marah dengan warna tema itu. Bukan setakat kami, semua adik beradikku kena ikut. Teruklah aku di kecam waktu tu


Rasa dah letak baju ni tapi macam belum.. Ah lantaklah... redah je


Tailor yang minta, dia bagi majalah gambar dato' Ct pakai, dia minta ikut.


Ni baju kawan adik iparku. Jubah. Ada ala hijau2 tone jubahnya...


Quote:
Ija... Kalau manik tu tak gune bak le siniiiiii

Dianayuss.. nanti akak paste gambar bekas tisu yang akak sulam tu. Akak masih simpan lagi. kenangan tu. Yang akak kait pun ade. Tapi la ni dah tak minat dah.



Tuesday, 29-Apr-2008 05:54 Email | Share | | Bookmark
BENGKEL JAHITAN MANIK & LABUCI

SEREMBAN : 04.05.2008 (AHAD) ASAS & LANJUTAN
KUALA LUMPUR : 11.05.2008 (AHAD) ASAS
SHAH ALAM : 01.06.2008 (AHAD) ASAS

MASA : 10.00 PAGI HINGGA 2.00 PETANG

BAHAN-BAHAN, NOTA, MAKAN TENGAHARI DISEDIAKAN.
KAMI MENGADAKAN PELBAGAI PATERN & DESIGN MANIK (PESERTA AKAN TERUS MENDAPAT IDEA/PATERN BILA SELESAI MENJALANI BENGKEL INI & MENGAMBIL TEMAPAHAN) .DISAMPING ITU KAMI MENGADAKAN PAMERAN BAJU IAITU KOLEKSI KAMI SENDIRI UNTUK TATAPAN PESERTA. JUALAN MANIK JUGA DIADAKAN. PESERTA DIGALAKKAN MEMBAWA PAKAIAN SENDIRI ANDAI MEREKA MEMERLUKAN KAMI MEMBERI CADANGAN WARNA DAN DESIGAN MANIK YG MEREKA PERLUKAN
.


Thursday, 24-Apr-2008 01:32 Email | Share | | Bookmark
MAYANG MENGURAI

 
 
 
View all 6 photos...
Baju Puan Rohana. Dia kawan baik Puan Lin yang tempah manik tabur sempena Maulud Nabi hari tu.. Dan ada lagi satu baju Puan Lin belum siap... (sabar ye.. Kak Ana yang nak cepat nk pakai 26hb)..

Baju ni Yaya namakan "Mayang Mengurai" .. Tapi diantara sesama kami, kami gelar patern ni, "Nek Nak" sebab berjurai2 nampak lain macam Adoiii...

Batik sutera Puan Rohana nampak cantik plak bila warna n susunan manik, labuci n kristal ni Yaya susun kemas2...(Ingat ada satu baju oren nak buat macam ni juga...) Tapi daku fail betul bila ambik gambar, asik nampak tak cun.. letak hanger pun tak kena, letak kat depan cahaya pun tak kena... Ni nak kena p berguru ni...

Lehernya....





Tangannya.... Simple je tak bole sarat nanti tulang ayam terlekat lak


Badannya


Harap Puan Rohana berpuas hati...


Quote:
BntB - kita dah p tengok dah awal2 lagi sesudah subuh

Rozie - sori lah tak dapat tunjuk padamu baju ni, tuan tanah (kedaung ) nya nak cepat...

Sarimah - ekau ni buek2 tak tau pulak, kek kodai auntie kek seromban ado jual manik. Tapi kuk tang yang meriah macam astro ceria tu boli kek KL. Amoi pun ado jual raso eh kuk ekau nak . Yang ni den berkonan sikit sobab ghoman eh senereh laei dari baju pink kek ms 6 FP ni tak silap...




Wednesday, 23-Apr-2008 05:10 Email | Share | | Bookmark
SEPASANG KURUNG BIRUKU..

 
 
Dah macam lagu Khairil Johari lah pulak (lagu raya peberet ku).. . Lupa plak ada lagi satu baju biru tercicir... Baju ni sekali je pakai sewaktu Balai suamiku buat perjumpaan bekas Ketua Polis Balai SSB.
Pas tu tak pakai dah.. malu lah plak nampak sarat sangat. Sekarang baju ni dah tinggal rangka sebab manik2 sudah ditanggalkan. Yang tinggal cuma border n batu kristal yang belah dalam tu je. Nanti bila tangan dah ok, projek ni akan ku teruskan. Tak nak letak manik rapat2 sangat nanti...

Gambar tangan tidak lah pulak ku ambil... Yang ada ni pun cuma hujung leher je..





[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net